04 oktober 2006

Lidt om alt det nye i Vista

Noget af det første man ser er at Start-knappen er erstattet af et rundt Windows logo, som dog skriver Start, når man fører musen henover.
Selve Start-menuen er også blevet re-designet, og inkluderer nu blandt andet, den allestedsværende integrerede søgefunktion. Denne søgefunktion er iøvrigt blevet rigtig smart. Der søges nu pr. automatik i alle data der måtte ligge på Pc'en. Dette være Programmer, Favorites (Foretrukne), Filer, E-mails osv.

For at blive ved Start-menuen så er det nu sådan at når man vælger at slukke Pc'en - på sluk knappen i Start-menuen - så gemmes alle data (sessionen) i memory og maskinen går i dvale. Idéen med dette er at genstart naturligvis vil foregå meget hurtigere end hvis maskinen blev slukket normalt. Dette er dog fortsat muligt men altså ikke længere det foretrukne, set med Microsofts briller.

Alle de gode gamle programmer, såsom Paint, Wordpad, Calculator, Notepad, Remote Desktop Connection og Command Promten er stadig at finde blandt de standard applikationer som installeres. Alle har de fået en overhaling og fremstår i nye versioner med mere eller mindre ny funktionalitet indbygget.

Af nye Accessories (programmer i Tilbehørs-gruppen) kan nævnes:
"Connect to a Network Projector" - program til at detektere Netværks-projektorer på det lokale netværk og forbinde til disse!!
"Snipping tool" - lille program til at tage screen-dumps med
"Sync Center" - synkroniseringsprogram (afløseren for MS ActiveSync)
"Windows Sidebar" - et program som lægger sig i højre side af skærmen og kan indeholde alt mellem himmel og jord (gadgets). Som standard kan vises Ur, RSS-feeds, Kalender, Post-It blok, Contacts, Picture slideshows og jeg kunne blive ved.